Docent pleegt zelfmoord op school, leerlingen opgevangen

© Bart Meesters

Bij het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch heeft vanmorgen een docent zelfmoord gepleegd door van het dak te springen. De school is volledig afgezet. Voor brugklassers die het zagen gebeuren, is professionele hulp geregeld in de gymzaal.

ANP

Scholieren liepen vanmorgen huilend voor de school. Enige tijd na het incident werden alle kinderen naar huis gestuurd, de lessen van vandaag zijn afgelast.Lees ook: Indrukwekkend eerbetoon aan overleden docent Erik ‘pannenkoek' Oltmans

,,Het is een hele treurige dag", vertelt rector Etha Schoemaker. ,,Het heeft een enorme impact op de school, de leerlingen en collega's." De docent wiskunde gaf al zo'n tien jaar les op het Stedelijk Gymnasium. De rector wilde niet verder op zijn achtergrond ingaan. Schoemaker geeft aan dat de lessen 'zo snel mogelijk worden hervat, op een gepast tempo'. Dinsdag wordt met mentoren overlegd.LamellenWat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens ooggetuigen is de docent van de vierde verdieping gesprongen. Na het incident werd de leerlingen opgedragen de lamellen van de klaslokalen dicht te doen, maar daardoor werden de leerlingen juist nieuwsgierig en keken ze uit de ramen, vertelt een van hen aan deze site.

De rector wilde niets zeggen over de mogelijkheid dat leerlingen de docent hebben zien vallen. Het Stedelijk Gymnasium telt ruim achthonderd leerlingen.Wethouder Eric Logister reageert op Twitter geschokt op het nieuws. 'Zorg gaat uit naar nabestaanden, leerlingen en personeel', schrijft hij.

Heb je vragen over zelfmoord? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee