Philippe Geubels wordt emotioneel in Belgisch tv-programma

© Het Nieuwsblad

Stand-upcomedian Philippe Geubels is dinsdagavond te gast in het Belgische tv-programma Het Huis. Voor één keer laat hij zijn grappen en grollen 24 uur achterwege en geeft hij een kijkje in zijn ziel. Wanneer hij over de dood van zijn moeder vertelt, wordt de komiek emotioneel.

Het Nieuwsblad

Philippe Geubels vertelt verder in het programma over zijn beroep als komiek. Een beroep dat volgens hem niet zo vanzelfsprekend is. Hij vindt het vreselijk als mensen denken dat grappig zijn vanzelf gaat. “Ik vind het denigrerend als mensen zeggen: Je hoeft maar iets te zeggen en dan lachen ze al.”

EmotioneelGeubels wordt emotioneel wanneer hij over zijn moeder vertelt, die stierf toen hij jong was. “Ik heb er eigenlijk zelf geen herinneringen aan”, zegt hij. “Ze heeft een virus gekregen en had hoge koorts, te hoog, en toen is ze gestorven. Ik denk dat dat mijn karakter wel heeft bepaald.”

Zijn vader stond er dan even alleen voor met drie kinderen. “Dat is iets wat ik zelf nu pas besef, nu ik een dochter heb, hoe straf dat eigenlijk is wat hij toen gedaan heeft.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee