Bottas definitief naar Mercedes

© ANP

De overgang van Valtteri Bottas in de Formule 1 naar kampioensteam Mercedes is rond. De 27-jarige Fin is de opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg, die na zijn succesvolle seizoen onverwacht zijn loopbaan beëindigde.

ANP

Nadat duidelijk was geworden dat de topcoureurs Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren) en Max Verstappen (Red Bull) hun teams dit jaar trouw blijven, kwam Mercedes uit bij Bottas, die het afgelopen jaar zijn vierde seizoen voor Williams reed. Hij haalde zijn beste klassering in Canada met de derde plaats. De Fin heeft nauwe contacten met teambaas Toto Wolff van Mercedes, die een van zijn zaakwaarnemers is.

De bevestiging dat Bottas naar het topteam vertrekt volgde nadat Williams naar buiten had gebracht dat Felipe Massa zijn loopbaan alsnog met een jaar verlengt. De Braziliaan had de Formule 1 aan het einde van het afgelopen seizoen vaarwel gezegd en een vertrek van ook Bottas zou Williams in de problemen brengen. ,,Het voelt goed, Williams zit in mijn hart, ik heb nog niets aan enthousiasme ingeboet'', zei Massa over het verlengen van zijn contract. Hij krijgt de achttienjarige Canadees Lance Stroll als nieuwe teamgenoot.

Bottas wordt bij Mercedes teamgenoot van de Brit Lewis Hamilton. Het team heerste de afgelopen drie jaar in de Formule 1; individueel met wereldtitels voor Lewis Hamilton (2) en Nico Rosberg, terwijl ook drie jaar op rij de constructeurstitel werd veroverd. ,,Ik ben er zeker van dat we elkaar gaan stimuleren en dat we op een vergelijkbaar niveau gaan presteren'', zei Bottas over de aanstaande samenwerking met Hamilton.

Bottas was meteen de favoriet bij Mercedes voor de vacature Rosberg. ,,Hij past zeer goed in ons team'', zei Wolff. ,,Hij is een zeer goede coureur. Bovendien onderschrijft hij volledig onze normen en waarden in de sport.''Verstappen Mercedes dolde een tijdje geleden nog op Twitter met Max Verstappen om het vrijgekomen stoeltje van Nico Rosberg bij het Formule 1-team. Na het plaatsen van een nep-sollicatiebrief, vroeg Mercedes of de Red Bull-coureur referentie kon geven. ,,Mijn sollicitatie is wel de beste die jullie binnen hebben gekregen, toch?" antwoordde Verstappen toen gevat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarna plaatste de zoon van Jos ook nog een zogenaamd screenshot van zijn telefoon, met daarop een bewerkte foto van een inkomend gesprek van Mercedes-baas Toto Wolff. ,,Zal ik opnemen jongens?'', zette Verstappen er bij. Tot een overstap naar Mercedes kwam het niet. Verstappen liet weten blij te zijn bij Red Bull.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee