Baby van vijf maanden met geweld ontvoerd in België

De moeder en de ontvoerde baby Grace, waar op dit moment nog naar gezocht wordt.

De moeder en de ontvoerde baby Grace, waar op dit moment nog naar gezocht wordt.© AD

Tony en Jordy Weiss in een eerder door de politie verspreid opsporingsbericht.

Tony en Jordy Weiss in een eerder door de politie verspreid opsporingsbericht. © AD

thumbnail: De moeder en de ontvoerde baby Grace, waar op dit moment nog naar gezocht wordt.
thumbnail: Tony en Jordy Weiss in een eerder door de politie verspreid opsporingsbericht.

Een baby van vijf maanden is afgelopen vrijdag met geweld ontvoerd in Estinnes-au-Mont, een dorpje in de Belgische provincie Henegouwen. De moeder van het kind is daarbij met een machete geraakt.

AD

De politie is op dit moment nog op zoek naar het kindje. Volgens het Franstalige RTL zijn er inmiddels twee verdachten opgepakt: de vader van het kind, en zijn broer. De twee worden beschuldigd van ontvoering en poging tot moord. Vermoedelijk bevindt het kind zich ergens in de Belgische plaats Willebroek, bij familie van de ex-partner van de moeder.

De tante van het meisje, dat Grace Weiss heet, laat weten dat haar zus in het ziekenhuis ligt. Op Facebook heeft ze een oproep geplaatst om het kind zo snel mogelijk terug te vinden. Daarbij heeft ze een foto van de moeder en van het meisje geplaatst. Die foto is intussen al duizenden keren gedeeld.MancheteDe baby werd vrijdag al ontvoerd, maar de politie heeft het nieuws nu pas openbaar gemaakt. Twee mannen vielen toen met veel geweld en gewapend met een hakbijl of machete binnen bij de 26-jarige vrouw, waarna ze het dochtertje ontvoerden. Daarbij raakte de moeder lichtgewond.De politie heeft inmiddels ook foto's en een opsporingsbericht verspreid. ,,Grace heeft blauwe ogen en gaatjes in haar oren. De baby is mogelijk gezien in het bijzijn van haar vader Jordy Weiss en haar oom Tony Weiss in Willebroek."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee