Schutter aanslag Turkse nachtclub opgepakt

De politie in de Turkse stad Istanbul is op zoek naar de dader van de bloederige aanslag op een nachtclub.

De politie in de Turkse stad Istanbul is op zoek naar de dader van de bloederige aanslag op een nachtclub. © Reuters / AD

De schutter die in de nieuwjaarsnacht in de nachtclub Reina in Istanboel 39 mensen om het leven bracht, is opgepakt in de buurt van Istanboel. Dat meldt de Turkse krant Hurriyet. Het zou gaan om Abdulkadir Masharipov. Hij werd samen met zijn zoon opgepakt in de wijk Esenyurt.

AD

Vermoedelijk is Masharipov de Oeigoer die de Turkse politie in het vizier had, maar vijftien dagen lang niet kon vinden. Oeigoeren zijn een overwegend islamitische, Turks sprekende bevolkingsgroep in het uiterste westen van China. Centraal-Azië en Turkije hebben ook grote Oeigoerengemeenschappen.Turkse media zeggen een foto te hebben van de arrestatie van Masharipov, waarop hij lichtgewond wordt afgevoerd.Bij de aanslag op nachtclub Reina kwamen 39 mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond. Een aanvaller opende het vuur op bezoekers van de club en ontsnapte vervolgens in de chaos. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) eiste de aanslag op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee