Zo blijven we dit jaar fit en ontspannen

Print
Zo blijven we dit jaar fit en ontspannen

Afbeelding: iStock

Dit jaar dragen we sportkleding op kantoor en drinken we ons ongans aan avocadowater. Journalist Cintha Rood over de trends die ons gezond en ontspannen moeten houden. O ja, en menstruatie is niet langer taboe.

Ontstekingen weghouden met eten

Acne, reuma of Crohn lijken willekeurige ziekten, ze hebben gemeen dat het ontstekingen in het lichaam zijn. Op het online platform Pinterest genieten recepten met natuurlijke ontstekingsremmers een populaire status: rozemarijn, gember en kurkuma. Koffiebarketen Starbucks verkoopt een Chile Mocha: koffie met een snuf cayennepeper. Volgens voedseltrendwatcher Marjan Ippel helpen kruiden en planten al duizenden jaren ontstekingen te remmen of te helen. „Die kennis hebben we verloren laten gaan, omdat het als niet-wetenschappelijk werd beschouwd. Ook de wetenschap lijkt zich achter de kracht van sommige natuurlijke voedingsmiddelen te scharen.” 

Werken in sportkleding

We dragen dit jaar onze comfortabele sportleggings en sweatshirts niet alleen op de sportschool en thuis, maar ook op het werk. Modemerken verwerken de antizweet- en antikreukmaterialen van sportkleding vaker in kleding voor de vergaderzaal. Trendwatcher Lidewij Edelkoort zag het vorig jaar al aankomen. Volgens haar vervagen de grenzen tussen man en vrouw, oud en jong, kleding voor werk en vrije tijd. Zij voorziet dat werkkleding zich verder ontwikkelt in nieuwe vormen en details. De scheiding tussen werk en privé vervaagt. Werkkleding wordt praktisch en sportief.

Op minimoon

We trekken de wereld al in om te ontspannen, bijvoorbeeld met een yogaweek op Ibiza of een duikvakantie in Cuba. Bij pasgehuwde stellen raakt de minimoon geliefd als honeymoon. Voor een luxe kamer 1500 euro betalen voor vijf nachten, is geen uitzondering meer. Karin Goldenbeld, mede-oprichter van de website trouwen.nl: „Veel jonge, pasgetrouwde dertigers kiezen ervoor om na de bruiloft een paar dagen te genieten van luxe, chique vijfsterrenhotels met een spa. Het mag in onze 24-uurseconomie allemaal extremer. Niemand heeft tijd om een maand op reis te gaan. We realiseren ons dat we in ons drukke leven aan onze gezondheid moeten denken. Zelfs bij vrijgezellenfeestjes draait het tegenwoor- 3 dig om ontspannen, rust, herstel, ontgiften en genieten. De minimoon geldt als een gezonde afwisseling voor ons harde werken.” 

Menstruatiepraatjes


 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →