'Verdachte aanslag Istanbul bekent'

Print
'Verdachte aanslag Istanbul bekent'

Foto van de arrestatie van de schutter Afbeelding: EPA

De man die is aangehouden voor de aanslag op een nachtclub in Istanbul heeft bekend. Dat heeft de gouverneur van Istanbul, Vasip Sahin, dinsdag bekendgemaakt. Door de aanslag even na de jaarwisseling vielen 39 doden.

De verdachte is een man uit Oezbekistan en is daar in 1983 geboren. Zijn vingerafdrukken komen overeen met gevonden afdrukken op de plek van de aanslag.

Maandag werd bekend dat hij was gearresteerd in de wijk Esenyurt in Istanbul. Hij heet volgens de gouverneur van de Turkse stad Abdulgadir Masharipov. Hij zou zijn getraind in Afghanistan. Volgens de gouverneur zijn na de aanslag ongeveer vijftig mensen aangehouden.

Kort na het bloedbad verscheen een video op internet waarop de verdachte zichzelf filmde in Istanbul. Hij zou illegaal Turkije zijn binnengekomen.

De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat. De gouverneur verklaarde dat de aanval inderdaad namens de terreurbeweging is gedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen