‘Max ligt elke avond total loss op de bank’

Print
‘Max ligt elke avond total loss op de bank’

Afbeelding: Stefan Koopmans / De Limburger

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de start van het nieuwe Formule1 seizoen is Max Verstappen met nog maar één ding bezig. Trainen.

Nieuwe regels die dit seizoen in de Formule1 geïntroduceerd worden vragen om nog meer fysieke kracht van de coureur. Bredere banden en grote aerodynamische veranderingen zorgen ervoor dat de bolides zo'n vier seconden per rondje sneller zullen zijn. De g-krachten nemen hierdoor toe waardoor het voor de coureur een stuk zwaarder zal zijn in het nieuwe seizoen.

Afgepeigerd
Volgens vader Jos Verstappen ligt Max elke dag uitgeput op zijn bank in Monaco. "Hij wordt flink afgepeigerd in de sportschool", zei Jos maandagavond bij Peptalk op Ziggo. "Ze matten hem af. Hij ligt elke avond total loss op de bank. Dat is goed. Hij heeft dan weinig meer te vertellen”

Jos mist Max
Jos heeft momenteel weinig contact met zijn zoon. De 19-jarige Max woont op zichzelf in Monaco. “Ik had het er nog over met mijn dochter" zegt Jos. "Het is raar zonder Max, ik mis hem absoluut. Daar heeft Victoria (zus van Max) ook last van. Maar hij heeft een eigen leven in Monaco. Hij is ontzettend hard aan het trainen en ik heb het druk hier. Maar het hoort erbij. Hij heeft zijn eigen leventje."

Verwachtingen
Max heeft veel zin in het nieuwe seizoen. "Max is heel enthousiast en het team heeft hoge verwachtingen".