Moordenaar van Pim Fortuyn vast in treinverkeer

Print
Moordenaar van Pim Fortuyn vast in treinverkeer

Afbeelding: AD

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de zaak tegen Volkert van der Graaf, de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, uitgesteld. De rechtbank zou zich buigen over de vraag of Van der Graaf terug moet naar de gevangenis, maar moest de zaak voorlopig staken omdat de moordenaar vast zou zitten in het treinverkeer. De zaak gaat nu op een andere dag verder.

Van der Graaf kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij omdat hij toen twee derde van zijn straf van achttien jaar uit had gezeten. Het OM wil hem nu weer achter de tralies hebben omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan afspraken met de reclassering en voortdurend tegen zou hebben gewerkt. De moordenaar zou zich niet constructief opgesteld hebben in de gesprekken.

Ophef
Van der Graaf kwam in 2014 onder nieuwe wetgeving vrij onder voorwaarden. Hij kreeg een contactverbod met de nabestaanden, een mediaverbod en een meldplicht bij en toezicht door de reclassering. Ook het mediaverbod zorgde al voor ophef toen Van der Graaf zich liet fotograferen voor de Telegraaf. Later bleek dat dit met toestemming van het Openbaar Ministerie was gegaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →