Contactpersonen in personeelsadvertenties slecht bereikbaar

Print
Contactpersonen in personeelsadvertenties slecht bereikbaar

Afbeelding: iStock

Limburgvac en Brabantvac hebben in december onderzoek gedaan naar de telefonische bereikbaarheid van contactpersonen in personeelsadvertenties.

100 contactpersonen die vermeld stonden in een personeelsadvertentie werden gebeld.

Slecht bereikbaar
Slechts in 38 van de 100 gevallen was de vermelde contactpersoon bereikbaar. 62 keer was het niet mogelijk de contactpersoon te spreken (niet bereikbaar, antwoordapparaat of geen gehoor/in gesprek).

Reden van onderzoek
Limburgvac en Brabantvac hebben dit onderzoek geïniteerd om aan te tonen dat telefonische bereikbaarheid van de contactpersoon in een personeelsadvertentie erg belangrijk is in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen