Belagers binden jongen (11) vast met kippengaas

Print
Belagers binden jongen (11) vast met kippengaas

Afbeelding: AD

De politie onderzoekt de mishandeling van een 11-jarige jongen uit Zutphen. De jongen zou vorige week maandag door vijf andere jongeren zijn vastgebonden met een stuk kippengaas in een speeltuintje. Daar lieten zijn belagers hem in hulpeloze toestand achter.

De jongen werd bij het invallen van de avond bevrijd door een toevallig passerende buurtbewoner. Die had de jongen om hulp horen roepen. De jongen zou toen ongeveer een uur vastgebonden op de koude, natte grond hebben gelegen, onder een glijbaan.

De mishandeling vond plaats in Leesten, een vinexwijk in Zutphen. De jongen heeft aan de politie verklaard dat hij op straat werd aangesproken door een voor hem onbekende groep van vier jongens en één meisje, allen rond de 15 jaar. Wat begon met wat duwen en trekken, eindigde met het vastbinden van de jongen. Dat gebeurde met kippengaas dat een van de jongeren in de omgeving had gevonden.

Geschrokken
Volgens de moeder van het slachtoffer (om redenen van privacy wil zij niet met haar naam in de krant, red.) maakt de jongen het goed. ,,Hij is vooral geschrokken en beduusd, maar heeft er lichamelijk niets aan overgehouden. Wat ik vooral niet begrijp is dat andere kinderen zoiets in hun hoofd halen. Wie doet en bedenkt nou zoiets?"

Het speeltuintje bevindt zich aan het J.C. Bloemplein, een kleine straat waar de huizen dicht op elkaar staan. Niemand in de directe omgeving heeft voor zover bekend iets gezien. Volgens een omwonende is dat niet zo vreemd. ,,In deze straat zijn de gordijnen vaak al vroeg dicht. Bovendien hangen er wel vaker jongeren rondom de speeltuin.'' Het slachtoffer woont zelf niet in de buurt van het speeltuintje. Hij was die middag bij zijn oma.

De politie neemt de zaak hoog op, zegt woordvoerder Esther Naber. De politie sprak uitgebreid met de buurtbewoner die de jongen vond. Ook is er buurtonderzoek gedaan. Volgens Naber wordt er nog altijd uitgekeken naar de daders. ,,Dit kun je niet meer afdoen als een eenvoudige pesterij. We denken niet dat deze jongeren de intentie hebben gehad om deze jongen moedwillig te mishandelen, maar dit gedrag gaat te ver."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →