Drone filmt enorme haai onder kitesurfster

Print
Drone filmt enorme haai onder kitesurfster

Afbeelding: AD

Kitesurfster Isabelle Fabre kreeg de schrik van haar leven toen ze in Australië een haai zag cirkelen onder haar kiteboard. Haar man zag het hachelijke avontuur van zijn 30-jarige vrouw met lede ogen aan via een drone.


Tijdens het kitesurfen merkte de Française een schaduw op in het water. ,,Eerst dacht ik dat het, zoals wel vaker, de schaduw van mijn plank was", zegt ze achteraf in een filmpje dat ze deelde op Facebook. ,,Daarna dacht ik aan een dolfijn, maar toen het dier rond mijn plank bleef zwemmen, zag ik dat het om een enorme witte haai ging."

Weinig wind
Cyril, de man van Isabelle, was alles aan het filmen met een drone. Ook hij merkte al snel op dat de haai zijn wederhelft in het vizier had gekregen. ,,Cyril begon te schreeuwen dat er een haai om mij heen zwom en dat ik zo snel mogelijk uit het water moest proberen te komen. Maar er was niet veel wind en even dacht ik zelfs dat mijn leven aan een zijden draadje hing. Gelukkig kon ik zonder kleerscheuren het strand bereiken. Ik stond te trillen op mijn benen." 

Vlogster Isabelle deelde deze week haar verhaal met haar volgers op Facebook.  ,,Nu kan ik zeggen dat ik een witte haai heb bereden.'' 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →