Politie vond Ikram dankzij 'technische hulpmiddelen'

Print
Politie vond Ikram dankzij 'technische hulpmiddelen'

De politie zocht gisteren met man en macht naar Ikram Afbeelding: ANP

De 13-jarige Ikram Ammari uit Driebergen is gevonden nadat de recherche met haar in contact is gekomen. Waarschijnlijk heeft ze haar telefoon weer aangezet nadat die urenlang uitstond. Daarop kon de politie contact met haar opnemen, waarna ze terug naar haar familie werd gebracht.

Politiewoordvoerder Willemijn Pomper wil slechts kwijt dat er ‘technische hulpmiddelen’ zijn gebruikt in het onderzoek. ,,Op die manier zijn we in contact gekomen met het meisje, waarna ze is opgehaald.” Vervolgens is ze op het politiebureau verhoord en naar huis gebracht. Ze verkeerde in goede gezondheid, lieten politie en familie weten.

De familie van Ikram liet dinsdagavond doorschemeren dat de tas die door de politie werd gevonden in het bos bij station Driebergen-Zeist niet van Ikram zou zijn. Onzin, zegt Pomper. ,,In die tas werden schoolboeken gevonden waarop haar naam stond. Ook lagen er andere persoonlijke spullen van haar in.” Waarom de familie communiceerde dat de tas niet van het meisje zou zijn weet de politie niet. ,,Die vraag stellen wij ons ook. We weten niet waarom zij dat suggereren.”

De vraag is of Ikram zelf wel door heeft gehad wat haar vermissing teweeg heeft gebracht

De komende dagen wil de politie nog wel gaan praten met Ikram. ,,We willen natuurlijk weten waarom ze is verdwenen en waarom ze niet thuis is gekomen. Haar familie was ongerust en er is met man en macht naar haar gezocht. De vraag is of zij zelf wel door heeft gehad wat haar vermissing te weeg heeft gebracht.” 

Dinsdag zochten onder meer de ME, mariniers, speurhonden, politie te paard en een politiehelicopter naar de vermiste Ikram. Zij werd maandagmiddag voor het laatst gezien in Zeist. Toen ze niet thuis kwam werd er alarm geslagen.

Lees ook: Ikram Ammari gezond aangetroffen door politie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee