'Ik kijk met spijt en schaamte terug'

Print
'Ik kijk met spijt en schaamte terug'

Afbeelding: Roger Dohmen

Terugkeer van verloren zoon. Mark Meijer keert terug in de Kerkraadse politieke arena. In een vraaggesprek blikt hij terug op de afgelopen maanden en gaat hij in op zijn comeback.

Nog geen zeven maanden na je vertrek, ben je weer terug. Is dat niet wat snel? 
„Ik denk niet dat tijd relevant is. Het gaat meer om het gevoel. Het is lastig aan te geven of het te vroeg is of het juiste moment. Ik wilde op termijn terugkomen en dacht zelf aan de verkiezingen van 2018. Maar deze kans wil ik niet laten lopen. Daarbij zal het verleden bij terugkeer altijd opgerakeld worden. Of dat nou volgende week of over tien jaar is.”

Voel je je gesteund in deze comeback?
„Ik heb met zowel vrienden, familie als mensen in de politiek gesproken. Het is een persoonlijke keuze, maar ik voel me gesterkt in mijn beslissing. Zonder draagvlak had ik het niet gedaan. Veel mensen kennen mij als persoon en weten hoe graag ik mij inzet voor de stad en de mensen hier.” „Dat klopt, het ligt ook gevoelig. Maar gelukkig is er ook ruimte voor vergeving. Ik vind het mooi dat ze mij gesteund hebben in moeilijke tijden. Ze hebben altijd de intentie gehad om met mij door te gaan, op welke manier of in welke functie dan ook. Ondanks dat ik geen raadslid meer was, ben ik mij actief blijven inzetten voor de partij en voor Kerkrade. Die kans hebben ze mij gegeven. Ik heb niet iedereen gesproken over mijn terugkeer, maar voel wel veel steun.”

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →