Genee en Kraaij jr. weten al wie de derby tussen VVV en MVV wint

Print
Genee en Kraaij jr. weten al wie de derby tussen VVV en MVV wint

Afbeelding: ANP

De absolute kraker in de eerste divisie is een heuse Limburgse derby tussen VVV en MVV. Wilfred Genee, voetbaljournalist en presentator van het populaire voetbalpraatprogramma Voetbal Inside en Hans Kraaij jr., het gezicht van het Jupiler League schakelprogramma op Fox Sports, zelf oud-voetballer en natuurlijk trainer van FC Lienden in de tweede divisie, laten hun licht schijnen op de wedstrijd van overmorgen.

Wilfred Genee 
„Juist een rustig en gedegen beleid is in een tijd als deze onontbeerlijk in het voetbal. Het is mooi dat ook in Venlo iets minder opportunisme heerst en iets meer op de lange termijn wordt gedacht. De plannen van voetballen in Duitsland en Europees voetbal zijn ver weg, maar op deze wijze kan de eredivisie zeker gehaald worden.

VVV maakt op mij tot nu toe de beste indruk. Ik had bijvoorbeeld verwacht dat Cambuur het VVV vorige week vrijdag moeilijker zou maken, maar dat viel behoorlijk tegen. Dat MVV derde zou staan in de eerste divisie, had ik voorafgaand aan het seizoen niet verwacht. Zo nu en dan heb ik contact met oud-MVV-speler Reginald Thal. Hij vertelt me vaak over de beperkte financiële mogelijkheden bij de Maastrichtse club.

Binnen de selectie van MVV bevallen Alessandro Ciranni en huurling Kelechi Nwakali me wel. Bij VVV speelt Jonathan Opoku over het algemeen uitstekend. Jammer dat zijn contract na dit seizoen afloopt bij de Venlonaren. Zal je zien: loopt ie straks gratis de deur uit. Ik denk dat het thuisvoordeel doorslaggevend gaat zijn in deze wedstrijd. Ik voorspel dat VVV met 2-1 gaat winnen.”

Hans Kraaij jr.
„Wat MVV doet is echt heel knap. Ze verloren hun twee beste spelers, Jordy Croux en Stef Peeters, die zelfs een van de beste spelers van de eerste divisie was. Die kan je niet zomaar vervangen. Toch doet MVV mee om de titel. Dat is een enorme prestatie van trainers Ron Elsen en Wim Dusseldorp. Kelechi Nwakali van Arsenal laat mooie dingen zien en met hulp van Erik Meijer wordt de ruwe Verheijdt mooi gepolijst. VVV is voor mij wel de grote favoriet. Zij hebben het meest uitgebalanceerde team in de hele competitie. Dat riep ik al na de tweede wedstrijd van het seizoen en daar blijf ik bij.