'Limburgers leggen druk erop, maar ik laat me niet gek maken'

Print
'Limburgers leggen druk erop, maar ik laat me niet gek maken'

Lizzie Deignan (l) en Anna van der Breggen, twee van de kopstukken van Boels-Dolmans Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Meer geld, duurdere ploegauto’s, nog meer wereldtoppers. Het budget van Boels-Dolmans is dit seizoen flink verhoogd, allemaal om te bereiken wat nagenoeg onmogelijk is: nog meer winnen dan vorig jaar.

Een fraai Amerikaans gezegde luidt If you’ve got it, flaunt it. Als je rijkdom en succes hebt, schuw vooral niet om ermee te pronken. Het past perfect bij Boels-Dolmans, veruit het rijkste en meest succesvolle team ter wereld in het vrouwenwielrennen. Daarom was het luxueuze hotel Château St. Gerlach gisteren ook de perfecte locatie voor de teampresentatie van de wielerploeg met de Limburgse hoofdsponsoren.

De Audi-ploegleidersauto’s stonden verspreid over het complex en binnen in een splinternieuw vertrek, ontworpen door Francine Houben, stonden zonder overdrijven de beste wielrensters ter wereld: de wereldkampioen (Amalie Didriksen), de Europees en olympisch kampioen (Anna van der Breggen), de winnares van de Giro Rosa (Megan Guarnier) en de winnares van de Ronde van Vlaanderen (Lizzie Deignan, voorheen Armitstead). Samen waren de rensters van Boels vorig jaar goed voor veertig overwinningen.

Budget omhoog
Het budget is met 15 procent opgeschroefd ten opzichte van vorig jaar, zo liet teammanager Erwin Janssen, tevens eigenaar van Dolmans Landscaping, weten. De totale begroting van de ploeg ligt nu rond de twee miljoen euro. „We hebben met Van der Breggen kwaliteit ingekocht en door de nieuwe WorldTour-wedstrijden maken we meer reiskosten. Daar komt een ander kostenplaatje bij kijken”, verklaart Janssen. Ellen van Dijk en Evelyn Stevens gingen weg, maar daar kwamen Van der Breggen en Amy Pieters voor in de plaats.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu