Weerstand tegen uitbreiding Maastricht Aachen Airport

Print
Weerstand tegen uitbreiding Maastricht Aachen Airport

Afbeelding: De Limburger

Meerssen ziet de uitbreiding van Maastricht Aachen Airport niet zitten. De gemeente wil per direct meetapparatuur plaatsen om geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof te monitoren.

Meerssen is tegen verlenging van de landingsbaan op Maastricht Aachen Airport (MAA). De gemeenteraad liet vorige week al weten dat ze een nieuwe milieueffectrapportage (MER) wil zien voor de uitbreiding van het vliegveld.

Ze maakt zich ernstig zorgen over het welzijn van omwonenden wanneer de landingsbaan wordt verlengd om meer vrachtvluchten mogelijk te maken. In de zienswijze die nu is verstuurd aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu, kraakt de gemeente nog een aantal kritische noten.

Zo wil Meerssen dat per direct meetapparatuur wordt geplaatst om de geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof te monitoren. De gemeente wijst erop dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat nu al 670 mensen met ernstige slaapproblemen kampen.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →