Auto rijdt bewust in op voetgangers in Melbourne: zeker 3 doden, meer dan 20 gewonden

Print
Auto rijdt bewust in op voetgangers in Melbourne: zeker 3 doden, meer dan 20 gewonden

Afbeelding: ANP

In de Australische stad Melbourne heeft een wagen vrijdagmiddag rond 14.00 uur plaatselijke tijd verschillende voetgangers aangereden. Daarbij vielen minstens drie doden en raakten twintig mensen gewond, meldt de politie van de staat Victoria. Er werd een verdachte opgepakt. De politie sluit een terroristisch motief uit.

In de Australische stad Melbourne heeft een wagen vrijdagnamiddag rond 14.00 uur verschillende voetgangers aangereden. Daarbij vielen minstens drie doden en raakten twintig mensen gewond, meldt de politie van de staat Victoria. Er werd een verdachte opgepakt. De politie sluit een terroristisch motief uit.

"We geloven dat dit incident gelinkt is aan een steekpartij die deze ochtend gebeurde in de Southern Metropolitan Regio. We hebben de dader opgepakt, er is momenteel geen bedreiging meer voor het publiek." De man zou ook een vrouw die hij kende gegijzeld hebben in zijn auto. De vrouw slaagde er echter in om te ontsnappen.

'We kunnen ook bevestigen dat dit incident niet terreurgerelateerd is", aldus de politie tijdens een persconferentie. Ze voegden hieraan toe dat er slechts één verdachte is.

De politie kon de dader uiteindelijk neerschieten en oppakken. De man wordt momenteel behandeld voor niet-levensbedreigende schotwondes. De autoriteiten vragen om het stadscentrum te vermijden.

Op Twitter meldt de politie ook nog dat de Australian Open niet werd getroffen door het incident, en dat alles daar normaal verloopt.