Hans Breukhoven (70) overleden

Print
Hans Breukhoven (70) overleden

Afbeelding: ANP

Voormalig Freerecordshop-tycoon Hans Breukhoven, bij wie twee jaar geleden alvleesklierkanker werd vastgesteld is op 70-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft zijn ex-echtgenote Connie Witteman aan Privé bevestigd.

Breukhoven was volgens voormalig zakenpartner Juan da Silva vastberaden de ziekte te overwinnen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Zo vertelde hij aan Shownieuws. ,,Hij zei: ik ga niet dood, ik ga gewoon verder''. 

Alvleesklierkanker
Hans Breukhoven bracht het nieuws over zijn ernstige aandoening eind in 2014 zelf naar buiten in een schriftelijke mededeling aan zijn voormalige Freerecordshop-collega's. Het ooit florerende bedrijf ging datzelfde jaar failliet. ,,Ik dacht dat ik de onderkant van de hel de laatste jaren wel had gezien, maar de hel blijkt nog iets groter te zijn dan ik dacht'', schreef Hans.  

Engeland
Breukhoven woonde al geruime tijd in Engeland. Hij verhuisde in 2012 naar Londen omdat hij behoefte had aan een anoniemer bestaan. Breukhoven opende in 1971 zijn eerste platenzaak in Schiedam.

Volgens De Telegraaf zal Breukhoven naar Nederland worden overgebracht om hier te worden begraven.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →