Koud en zonnig schaatsweer op komst

Print
Koud en zonnig schaatsweer op komst

Afbeelding: AD

Het wordt vandaag 'schitterend winterweer'. In een groot deel van het land is het zonnig. We hebben een nacht met stevige vorst achter de rug, dus het belooft een dag vol schaatspret te worden, vertelt Michiel Severin van Weerplaza. Ook in het weekend kan er nog geschaatst worden.

,,Er zijn heel veel ijsbanen open. En dat zijn niet alleen maar ondergespoten baantjes, maar ook weilanden waar meer water ligt", vertelt Severin. ,,Wij blijven mensen aanraden om dat soort plekken op te zoeken omdat die gecontroleerd zijn en veilig zijn bevonden. Er zijn genoeg andere plekken waar ook op echt natuurijs geschaatst kan worden, maar de ijsdikte is daar voor grote groepen zeker nog veel te dun. Oppassen dus!''
 


Lichte dooi
Door het zonnige weer komt de temperatuur vanmiddag overigens wel eventjes boven het vriespunt uit. Er is dan sprake van lichte dooi. Maar echt hard zal het niet gaan, omdat we een droge lucht hebben die de dooi enigszins tegenhoudt.

Als we naar het weekend kijken, houden we hetzelfde rustige weer en dezelfde kou als vandaag. In de nacht naar zondag kan het zelfs -9 graden worden in het zuidoosten van het land. In Brabant staat een temperatuur van -8 en in het midden- en noordoosten wordt het rond de -7. 

Het enige verschil tussen het weer van vandaag en het weer van morgen is dat er morgen meer wolkenvelden zijn. De zon heeft het dan in het noorden wat moeilijker, in het zuiden is de zon meer te zien.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →