Meer overlevenden gevonden onder puin hotel

Print
Meer overlevenden gevonden onder puin hotel

Afbeelding: AD

Reddingswerkers hebben tot nu toe tien overlevenden gevonden in het door een lawine verwoeste hotel Rigopiano in Midden-Italië maar de meesten zitten daar nog vast. Dat maakte de brandweer vrijdag bekend. Er zijn twee mensen onder het puin vandaan gehaald. Onder de overlevenden zijn drie kinderen.

Vrijdag ontstond onduidelijkheid over het aantal overlevenden Tot aan het middaguur hadden de reddingswerkers zes mensen geteld. Italiaanse media meldden daarvoor al acht overlevenden. Aan het eind van vrijdagmiddag meldden Italiaanse media ook nog de vondst van nog eens vijf overlevenden in de sneeuw in het hotel.

Het vier verdiepingen tellende gebouw bij de plaats Farindola raakte door de lawine grotendeels bedolven onder de sneeuw. Twee mensen overleefden doordat ze buiten waren toen de muur van sneeuw het hotel raakte. De lawine had woensdagavond plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen werd opgeschrikt. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het aanhoudende winterse weer.


Lees ook: Italiaans hotel bedolven na lawine

Winterse omstandigheden
Na de ramp worden zeker twintig mensen vermist. Het reddingswerk verloopt moeizaam door de winterse omstandigheden. Tot dusver zijn er volgens de Italiaanse krant La Stampa vier doden geborgen, terwijl zeker twee mensen de ramp hebben overleefd.

In Italië is kritiek over het feit dat de slachtoffers van de ramp niet tijdig uit het hotel zijn geëvacueerd. De vice-minister van Binnenlandse Zaken wil daar nog niet op ingaan. ,,Ik heb niet voldoende informatie om daar een oordeel over te kunnen vellen, het lijkt me nu niet de prioriteit."


Het hotel voor de lawine - Foto: AD

27 mensen
In het hotel zaten vermoedelijk 27 mensen; twintig gasten en zeven medewerkers. Het zijn vooral Italianen en twee gasten uit Duitsland en Zwitserland. Ook waren er twee kinderen van 8 en 6 jaar oud. Het is niet bekend of zij de twee kinderen zijn die vandaag zijn gelokaliseerd.

De lawine had woensdagavond plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen werd opgeschrikt. Het hotel dat door de lawine werd getroffen, heet Rigopiano en ligt in de plaats Farindola in de provincie Pescara.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →