Man mishandelt stalker dochter: poging moord

Print
Man mishandelt stalker dochter: poging moord

Afbeelding: ANP

Een 51-jarige vader uit Helmond die donderdag het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en te mishandelen, wordt beschuldigd van poging moord dan wel doodslag. Hij wordt daarom maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

De boze vader was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie wist de Helmonder hem donderdag als eerste te vinden in Eindhoven. Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Zijn 46-jarige opponent werd geslagen en werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis.

De dader meldde zich daarna op het politiebureau in Eindhoven.

De 46-jarige man was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie. De man is donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit officieel weer in voorarrest.

In 2001 kreeg hij tbs opgelegd voor bedreiging, diefstal en vuurwapenbezit. Zijn behandeling werd in 2015 afgerond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →