Rellen in aanloop naar inauguratie Trump

Print
Rellen in aanloop naar inauguratie Trump

Afbeelding: ANP

In aanloop naar de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten zijn vrijdag rellen uitgebroken. ln het zwart geklede actievoerders hebben winkelruiten ingegooid en de ruiten van auto's vernield. Ze raakten slaags met de politie die pepperspray en flitsgranaten inzette.

Ongeveer vijfhonderd betogers, die deelnamen aan een protestmars tegen Trump, gooiden de ruiten in van een filiaal van de Bank of America, een restaurant van McDonald's en een winkel van koffieketen Starbucks. De actievoerders droegen spandoeken mee met teksten als ,,Maak racisten weer bang'', een variatie op het verkiezingsthema van Trump.

Eerder al probeerden demonstranten de controleposten voor het terrein waar mensen de inauguratie kunnen volgen te blokkeren. De politie voerde de betogers af. In totaal worden er ruim 900.000 mensen verwacht bij de ceremonie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →