Bus vol kinderen crasht in Italië, zeker zestien doden

© Hbvl

© Hbvl

thumbnail:
thumbnail:

Bij een ongeval met een bus in de omgeving van Verona in Italië zijn zestien inzittenden om het leven gekomen. Nog eens 39 zijn gewond geraakt. Dat heeft de Italiaanse brandweer gemeld via Twitter.

AD

De bus vervoerde Hongaarse scholieren, allemaal jongens tussen de 14 en 16 jaar, die van een bezoek aan Frankrijk op doorreis waren naar Oost-Europa. Bij San Martino Buon Albergo, niet ver van Verona, botste de bus op de A4 tegen de pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog, berichten Italiaanse media. Na de botsing zouden kinderen via kapotte ramen naar buiten zijn geklommen, maar anderen zaten vast in de brandende bus. De bus is volledig uitgebrand. Italiaanse media melden vanochtend dat de buschauffeur van de bus ook is overleden. Dat maakten de reddingswerkers op aan het forse postuur van het verkoolde lichaam achter het stuur. De tientallen gewonden zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Nog drie scholieren zouden volgens de Italiaanse krant Corriera della Sera worden vermist.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee