Nog vier overlevenden gered uit Italiaans hotel

© AD

Uit de resten van het luxehotel in Midden-Italië dat woensdag door een lawine werd bedolven zijn vannacht nog vier mensen gered. Volgens de brandweer gaat het om twee mannen en twee vrouwen. Ook zijn er drie kinderen gered.

AD

Gisteren werden al vier vrouwen en een kind levend uit het puin van Hotel Rigopiano gehaald. De reddingsdiensten gaan bij het uitgraven omzichtig te werk, om eventuele luchtkamers niet te laten instorten.

In de nacht werden ook de lichamen van twee vrouwen geborgen. Het dodencijfer staat nu op vier. Vijftien mensen worden nog vermist. Italiaanse media meldden vanochtend dat onder het puin meer stemmen zijn gehoord, maar dat het moeilijk is te bepalen waar die vandaan kwamen. De reddingsploegen werken dag en nacht door totdat iedereen gevonden is, zei een woordvoerder van de brandweer.

In het hotel zaten vermoedelijk 27 mensen; twintig gasten en zeven medewerkers. Het zijn vooral Italianen en twee gasten uit Duitsland en Zwitserland. Ook waren er drie kinderen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee