De reuzen van het Limburgse voetbal

© Jeroen Kuit

Grote kerels, brede schouders en een tongval die op geen enkele manier aan Limburg te linken is. VVV’er Danny Post (27 jaar, 1.89 meter) en MVV-spits Thomas Verheijdt (24, 1.92) komen elkaar morgen tijdens de derby in De Koel beslist tegen. Genoeg prangende redenen om met beide voetbalreuzen te praten. Zoals hun inbreng als Randstedelingen, het vaderschap en de titelrace.

Hans Straus en Emil Vissers

Hoe is jullie omgang, als Randstedelingen, met die ‘softe’ Limburgers? Danny Post: „In het begin had ik daar wel veel moeite mee. Ik kwam van Dordrecht, daar was een vrij hard klimaat. Elkaar de waarheid zeggen. Tijdens partijtjes op de training waren we wel scherp, vlogen de vonken er wel af. Dat was in Venlo minder. Maar dat is nu echt veranderd. Onze trainer Maurice Steijn komt ook uit het westen, die brengt dat ook. Dat is wel een cultuurverandering geweest. Limburgers zijn minder direct. Ze vinden al snel dat ik een grote mond heb, denk ik. Dat is misschien typisch Amsterdams.” Thomas Verheijdt: „In Maastricht heb je ook mensen die zeggen wat ze denken en daar zijn ze misschien nog ietsje directer dan de rest van Limburg. Het is wat softer dan in de Randstad. Ze gebruiken ook wat andere woorden dan wij. Voor mijn gezin is het prettig hier. Ik heb net een maand die kleine en als niet al mijn vrienden en familie in Den Haag zouden wonen, dan zou ik hier best permanent kunnen wonen. Het is een kleine stad, maar er is alles qua voorzieningen. Het is wat relaxter in Maastricht dan in de Randstad.”Je zei het al Thomas, je hebt een kleine. Ook Danny is nog niet zo lang vader. Hebben jullie veel gebroken nachten? DP: „Mijn zoontje Keano is nu vijftien maanden, maar ik ga er niet uit ’s nachts hoor. Ik hoor hem niet, slaap overal doorheen. Wakker worden van babygehuil is toch het moederinstinct, denk ik. Bovendien moeten wij als profvoetballers onze rust pakken.” TV: „Precies. Mijn partner vraagt wel eens als mijn dochtertje Lorena huilt: ‘hoor je dat nou niet?’. Maar nee, ik hoor helemaal niks joh, ik zweer het. Dus gaat het vrouwtje eruit bij mij.”

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee