Verdachten diamantroof op Schiphol opgepakt

© ANP

De marechaussee heeft zeven verdachten aangehouden in verband met een diamantroof uit 2005 op Schiphol. De arrestaties vonden vrijdag en zaterdag plaats in Amsterdam en Valencia (Spanje).

ANP

Alle verdachten, vijf mannen en twee vrouwen, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten in beperking en mogen dus geen contact hebben met de buitenwereld. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee zaterdag bekendgemaakt. De arrestaties volgden nadat de opsporingsinstantie vorig jaar nieuwe informatie kreeg over deze zaak. De marechaussee sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

De diamantroof geldt als een van de omvangrijkste roofovervallen uit de Nederlandse geschiedenis. De daders maakten voor ruim 72 miljoen dollar (circa 67 miljoen euro) aan edelstenen buit. De roof deed veel stof opwaaien omdat het vrachtplatform waar de overvallers toesloegen, zwaar beveiligd hoort te zijn.

Op dat beveiligde deel van Schiphol werd een waardetransportauto, met daarin de diamanten, overvallen. Kort na de diefstal werd een deel van de buit teruggevonden in een vluchtauto. De rest van de gestolen diamanten (met een waarde van ruim 43 miljoen dollar, ongeveer 40 miljoen euro) wordt nog steeds vermist, aldus de marechaussee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee