Docent ging brandende bus in na crash in Italië: 'Hij heeft velen gered'

© AD

Sportdocent György Vígh wordt geroemd als een ware held in zowel thuisland Hongarije als daarbuiten. De man wist talloze kinderen uit een brandende bus te redden na een ernstig ongeval bij het Italiaanse Verona. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa.

AD

De bus met scholieren kwam uit Frankrijk en was op doorreis. Bij San Martino Buon Albergo, niet ver van Verona, botste de bus op de A4 tegen de pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog. Na de botsing zouden kinderen via kapotte ramen naar buiten zijn geklommen, maar anderen zaten vast in de brandende bus.

Sportleraar György Vígh twijfelde geen moment en besloot zijn leerlingen te gaan redden nadat hij zelf uit de bus was ontsnapt. Hij hielp maar liefst dertien kinderen uit de bus, nadat enkele ruiten door hen waren stukgeslagen. De snelwegbeheerder van de regio Verona vertelt: ,,Hij heeft velen van hen gered door terug de bus in te gaan. Hij is zelf met ernstige brandwonden op zijn rug in het ziekenhuis opgenomen."

Bij het ongeval vielen zeventien doden. Een persoon ligt momenteel in coma. Twaalf studenten raakten zwaargewond, dertien lichtgewond en twaalf bleven er ongedeerd. ,,We staan in direct contact met de Italiaanse autoriteiten, liet de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken weten. De Hongaarse regering neemt de repatriëring van de overledenen voor haar rekening. VreselijkOok enkele automobilisten gingen poolshoogte nemen. Eén van hen vertelt: ,,Ik stapte uit en ben te voet richting de bus gegaan om te zien of er hulp nodig was. Ik hoorde mensen schreeuwen en zag ze met hun handen naar het haar grijpen. Enkele personen stonden in brand, terwijl ze nog leefden. Vreselijke beelden, die ik nooit meer zal kunnen vergeten."

De Italiaanse politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. De veroorzaker kan mogelijk meervoudige doodslag ten laste worden gelegd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee