Gezondheid nagellak-held Tijn (6) gaat hard achteruit

Print
Gezondheid nagellak-held Tijn (6) gaat hard achteruit

Afbeelding: AD

Het gaat niet goed met de 6-jarige Tijn Kolsteren die tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellak-actie. Zijn gezondheid is sinds de kerstdagen zienderogen achteruit gegaan. Hij heeft ondertussen ook ernstige problemen gekregen met lopen, waardoor een rolstoel voor grote afstanden onafwendbaar is geworden. ,,Maar dat heeft ons plezier niet in de weg gestaan”, laat vader Gerrit weten in een bericht aan 3fm.

De familie had graag langer willen nagenieten van het ongekende succes van Tijns actie ‘Lak aan’, waarbij miljoenen nagels werden gelakt. De kleine man met hersenstamkanker was de grootste individuele inzamelaar ooit en veroverde bij het Glazen Huis in Breda de harten van heel Nederland. Al die tijd was bekend dat de kleine jongen nog minder dan een jaar te leven heeft. Met zijn actie wilde hij andere zieke kinderen de kans geven om langer de mogen leven dan hij.

,,Het was voor ons zeer pijnlijk om te moeten zien dat de gezondheid van Tijn tijdens de Kerst zienderogen achteruit ging, zodat Tijn direct na Kerst weer bestralingen moest ondergaan”, schrijft Gerrit, die het weken van uitersten noemt. ,,Hoewel er ook een paar moeilijke momenten zijn geweest, hebben wij hoofdzakelijk veel van elkaar kunnen genieten en hebben wij ook veel gelachen. Dit vaak naar aanleiding van grappen van onze twee zoons, die het liefst papa en mama (ook vaak met succes) voor de gek houden!”

Onvergetelijke reis
De familie is dankbaar dat ze de zware periode van behandelingen in het ziekenhuis konden afwisselen met leuke en bijzondere uitjes, die voor hen werden mogelijk gemaakt. ,,Dankzij de actie van onze zeer lieve en goede vriendin Lion en haar man en goede vriend Ronald én de ontelbare gulle giften van velen -waarvoor wij iedereen uit de grond van ons hart willen danken-, hebben wij de afgelopen ziekenhuisperiode kunnen afsluiten met een onvergetelijke reis naar Disneyland Parijs. Vandaag staat wederom een leuk uitje op programma. Een bezoek aan PSV. En zoals Tijn is, doet hij dit niet voor zichzelf (hij is niet zo’n voetbalfanaat), maar wel voor zijn broertje Ries (speelt bij vv Hapert), zijn papa en mama, opa en ooms. Want zo is Tijn!”

3FM laat weten: ,,Wat Tijn tijdens 3FM Serious Request voor kinderen met longontsteking heeft gedaan is iets wat ons als zender, maar ook heel Nederland heeft geraakt en in beweging heeft gebracht. Niet alleen tijdens de actieweek, vanaf het moment dat Tijn bij de brievenbus stond, tot op de dag van vandaag. 3FM heeft nog altijd veel contact met de ouders van Tijn. Vandaag kregen we bericht van Gerrit, de vader van Tijn, met daarbij de vraag of we dit met jullie willen delen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen