Kinderen heldhaftige sportleraar overleven buscrash niet

© AD

György Vígh, de heldhaftige Hongaarse sportdocent die talloze kinderen redde uit een brandende bus, heeft bij datzelfde ongeval zijn eigen twee kinderen verloren. In de bus, die bij het Italiaanse Verona verongelukte, kwamen Laura en Balaz om het leven.

AD

Nadat de Hongaarse sportleraar de studenten één voor één uit de brandende bus redde, is hij met zware brandwonden in een ziekenhuis opgenomen. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa. Ook zijn vrouw, die in de bus zat, ligt in het ziekenhuis, bevestigt de Hongaarse consul in Milaan.

Bij het ongeluk zijn zestien studenten omgekomen. Hun bus kwam uit Frankrijk en was op doorreis. Bij San Martino Buon Albergo, niet ver van Verona, botste de bus op de A4 tegen de pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog. Na de botsing zouden kinderen via kapotte ramen naar buiten zijn geklommen, maar anderen zaten vast in de brandende bus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee