‘Schandalig. Knijpen, slaan, schoppen. En uitschelden’

Print
‘Schandalig. Knijpen, slaan, schoppen. En uitschelden’

Verbijstering bij de MVV'ers nadat VVV de derby in extremis alsnog heeft gewonnen. Afbeelding: Peter Schols

VVV-MVV was dan misschien niet van de eerste tot de laatste minuut hoogstaand, na afloop waren er wel de emoties die bij een derby horen.

Lees ook: 
VVV beslist topper tegen MVV in extremis

Als een dief in de nacht. VVV-trainer Maurice Steijn kon niet anders dan beamen dat zijn ploeg te veel had gekregen met de zege op directe concurrent MVV. „Dit zijn gestolen punten. De eerste helft vielen alle ballen voor ons goed en speelden we met flair, de tweede helft viel alles de kant van MVV op. Zij maakten terecht 1-1. In de eindfase had ik het gevoel dat we vooral niet moesten verliezen, zodat het verschil tussen de twee teams vier punten zou blijven.” 

Het verschil werd zeven punten. Met dank aan doelpuntenmaker Ralf Seuntjens. De grote VVV-spits had na de wedstrijd weinig goede woorden over voor het gedrag van de MVV-spelers in de derby. „Het is schandalig. Tenentrappen, knijpen, slaan en schoppen. En vervolgens nog eens uitschelden. Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten. Dit ging veel verder dan normaal gesproken in wedstrijden.” 

Goaltjesdief Seuntjens kon als laatste lachen. Want natuurlijk was hij wél blij met het klinkende resultaat van VVV én met zijn winnende treffer. Terwijl het er in de tweede helft niet op leek dat de Venlonaren vol niet op leek dat de Venlonaren vol voor de winst gingen. „We wilden zeker wel winnen, maar MVV drong ons terug. Ze waren feller. De ballen vielen niet goed bij ons. Nou ja, behalve die in de laatste minuut dan”, grijnsde de spits. 

Luis Pedro kon slechts lachen als een boer met kiespijn. De eerste helft zat de vleugelspeler op de bank, maar als invaller maakte hij het de Venlose verdediging in de tweede helft regelmatig erg lastig. „Ik viel ongelooflijk lekker in. Mijn spel brengt wat risico met zich mee, maar ik breng ook ervaring. Ik merkte dat de ploeg zich aan mij optrok.” 

Enkele passeerbewegingen en scharen aan de rechterflank zorgden voor benauwde gezichten bij het geel-zwarte publiek. „Maar je ziet dat VVV een stuk meer ervaring heeft. Daardoor maken ze zo’n treffer in de laatste minuut. Dit resultaat zorgt ervoor dat ik toch met een slecht gevoel terug naar Maastricht ga.” 

Ron Elsen had ook graag punten meegenomen uit Venlo. Met de handen diep in de zakken van zijn trainingsbroek verbeet hij na de wedstrijd de teleurstelling in de catacomben. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu