'De piloot zei: er zit een scheur in het toestel'

Print
'De piloot zei: er zit een scheur in het toestel'

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

De spelers van de Luxemburgse voetbalploeg Dudelange F91 kwamen afgelopen weekend met de schrik vrij na een noodlanding in Brussel. De ploeg was op weg naar het Spaanse Alicante voor een stage.

“Na het opstijgen in Luik beseften we meteen dat er een probleem was,” vertellen verschillende leden van de club Dudelange F91. Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij TUI dat zaterdag om 15:57 uur was opgestegen, had grote moeite om hoogte te winnen.

“We bleven op lage hoogte vliegen en het vliegtuig maakte een soort bocht. We schrokken wel al een beetje. Stewardessen liepen heen en weer zonder iets te zeggen. En toen zei de piloot plots: er zit een scheur in het toestel. En dan: stilte”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Het vliegtuig kon uiteindelijk zonder problemen landen in Brussel. “Toen zagen we de schade pas. De voorruit was volledig ontploft.”

Na drie uur wachten kon de voetbalploeg met een andere, grotere Boeing de vlucht hervatten. Ze kwamen hierdoor pas ’s avonds laat aan in Alicante, maar ondanks de angst en de vermoeidheid waren de spelers toch in staat om zondagmiddag een eerste keer te trainen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →