Bij Twitter stromen de klachten binnen: “Ik word gedwongen om Donald Trump te volgen!”

Print
Bij Twitter stromen de klachten binnen: “Ik word gedwongen om Donald Trump te volgen!”

Afbeelding: Twitter

Bij de overgang van de ambtstermijn van de Amerikaanse president wisselen ook de daarbij behorende Twitteraccounts van persoon. Dat levert in de eerste week van Donald Trump echter serieuze problemen op. Het regent klachten bij Twitter.

De accounts van de president (@POTUS), First Lady (@FLOTUS), persverantwoordelijke (@PressSec), Witte Huis (@WhiteHouse) en vice-president (@VP) zijn nu in handen van Team Trump en niet meer van Barack Obama en zijn entourage. De tweetgeschiedenis werd volledig gewist, zodat alle betrokkenen met een ‘schone lei’ konden beginnen op het sociale medium.

Volgers
De accounts moesten echter niet beginnen met nul volgers. Alle bestaande volgers werden simpelweg behouden. Wie fan was van Obama en niet van Trump moest dus zelf de account @POTUS ontvolgen. Daar loopt het echter fout op dit moment. Verschillende twitteraars hebben een klacht ingediend omdat ze nog steeds het account volgen nadat ze eerder @POTUS hadden ontvolgd.

Het gaat zelfs verder dan dat. Er zijn ook klachten van mensen die nu plots Trump volgen zonder dat ze het account van de president voorheen volgden.

Reactie Twitter
“We zijn bezig met een onderzoek naar de problemen met de migratie van de POTUS-account”, liet Twitter weten. Uiteraard heeft Trump nog altijd zijn eigen account in handen, waarmee hij nog steeds meer tweet dan met zijn account van president.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →