Kopstuk Italiaanse maffia opgepakt in Tilburg

Print
Kopstuk Italiaanse maffia opgepakt in Tilburg

Afbeelding: AD

In Tilburg is zaterdag een internationaal gezocht maffialid gearresteerd. De man was op de vlucht voor de Italiaanse autoriteiten. Hij zou leiding hebben gegeven aan een criminele organisatie die op Sardinië in drugs handelde.

De man van 38 heeft zowel de Italiaanse als Nederlandse nationaliteit. Hij wordt sinds de lente van vorig jaar gezocht door justitie in Italië. De bende waarvoor hij werkte handelt in cocaïne en xtc. Hij riskeert in eigen land een gevangenisstraf van maximaal 24 jaar.  

Het maffialid werd dit weekend gearresteerd toen hij zijn schuiladres verliet om boodschappen te doen. De man komt vandaag voor de rechter-commissaris en wordt op korte termijn uitgeleverd aan Italië.

Kerstinkopen
In december vorig jaar werd in Utrecht ook een lid van de Italiaanse maffia gearresteerd. De man van 46 werd opgepakt nadat hij kerstinkopen had gedaan. De Italiaan was lid van de Napolitaanse maffia en in eigen land veroordeeld voor drugshandel.

In 2013 werd in Nieuwegein een kopstuk van de 'Ndrangheta' gearresteerd. Hij was op dat moment een patatje aan het eten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →