'Wraakvader' blijft in de cel na aanval op online belager van zijn dochter

Print
'Wraakvader' blijft in de cel na aanval op online belager van zijn dochter

Misbruik online. Afbeelding: ANP

De 51-jarige vader uit Helmond die vorige week het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en ernstig te mishandelen, blijft vastzitten. De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest maandag met veertien dagen.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er, die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie wist de Helmonder hem donderdag als eerste te vinden in Eindhoven. Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Zijn opponent werd geslagen en werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis. De aanklager verdenkt Mario H. van poging tot moord.

De 46-jarige Jack S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie. De man werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit ook weer in voorarrest.