Man zwaargewond bij schietpartij 'met mitrailleur'

Print
Man zwaargewond bij schietpartij 'met mitrailleur'

Bij een schietpartij in Rotterdam is een man zwaargewond geraakt. Afbeelding: AD

Bij een schietpartij op het W.G. Witteveenplein op de Kop van Zuid in Rotterdam is maandagavond een man zwaargewond geraakt.

De politie kreeg rond 20.20 uur de melding dat er schoten waren gehoord. Volgens omwonenden leek het op mitrailleurvuur. Getuigen zagen twee mannen wegrennen en wegvluchten in een zilvergrijze auto. 

Ter plekke werd een zwaargewonde man aangetroffen. Die is door hulpverleners gereanimeerd en met een spoedtransport naar het ziekenhuis overgebracht. 

De politie heeft aangekondigd groot onderzoek te doen. Wie informatie denkt te hebben, wordt opgeroepen ter plekke een agent aan te spreken. Getuigen die anoniem informatie willen doorgeven, wordt gevraagd dat te doen via 0800-7000. De omgeving van de schietpartij is afgezet. Agenten zijn met zaklampen aan het zoeken.

De afgelopen maanden zijn er meerdere steek- en schietincidenten op de Kop van Zuid geweest. Zo raakte op 6 december een man gewond op de Vuurplaat. In januari was een 36-jarige man, ook op de Vuurplaat, het slachtoffer van een steekincident. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →