Deze Limburgse liep stage bij Viktor & Rolf en werkt voor Lady Gaga en Björk

Print
Marlou Breuls (25) uit Elsloo showt deze week haar collectie tijdens FashionWeek Amsterdam. Haar carrière schiet pijlsnel omhoog. Ze liep stage bij Viktor & Rolf, de IJslandse zangeres Björk droeg een creatie en Breuls gaat nu aan de slag bij het rijzende Arnhemse label Maison the Faux dat Lady Gaga tot zijn clientèle kan rekenen. „In Parijs de top bereiken is een ultieme droom.”

De kartonnen doos staat in de hal van haar voor Amsterdamse begrippen ruime appartement in Oost, nabij de Amstel. Marlou Breuls (25) haalt er een extravagante rode creatie uit. 

De gezichtsbedekkende jurk waarbij het stuk over de hals en gelaat eruitziet alsof het gebrandschilderd rood glas is, komt uit haar collectie The (Non-) Conformist, waarmee ze in juli al de publieksprijs op de vorige FashionWeek Amsterdam won. 

De afgelopen periode was de jurk in bijzondere handen: de IJslandse zangeres Björk droeg hem bij een festival in Houston. Eerder stond de outfit in New York Magazine. „Blijkbaar had Björk, of iemand uit haar team, de jurk gezien. Toen ik hoorde dat ze interesse had, was ik helemaal blij.” De jurk hoefde geeneens vermaakt te worden. Breuls lacht: „Voor iemand van 51 jaar heeft ze een heel goed maatje.” Toen foto’s opdoken van de zangeres in haar jurk, ging haar telefoon ‘helemaal flippen’. „Ik kreeg meteen 350 nieuwe volgers op Instagram, bizar.” Is ze nog aan de jurk gaan ruiken om te ervaren hoe de artiest geurt? Verbaasd: „Ha ha, waarom zou ik dat doen? Ik heb de jurk even binnenstebuiten gekeerd, ik had stiekem gehoopt op een bedankbriefje, maar helaas zat dat er niet bij.” 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje