Roda in race om records die je liever niet in je bezit hebt

© De Limburger

Roda JC staat op de zevende plek van slechtst scorende ploegen in Europa. Alleen een aantal clubs uit kleine voetballanden doet het nog slechter. Roda is ook in de race om nog een aantal andere records te vestigen. Records die je overigens liever niet in je bezit hebt.

Maikel Suilen

Na elke kans die hij zijn ploeg ziet missen, vertrekt zijn gezicht een beetje meer. De moedeloosheid straalt dit seizoen regelmatig van het gezicht van Roda JC-trainer Yannis Anastasiou.Wéér een gemiste kans. Wéér een wedstrijd niet gescoord. Gek moet de oud-spits ervan worden. De gedachte om zelf de kicksen weer onder te binden en de ballen er persoonlijk in te schieten zal ongetwijfeld regelmatig door zijn hoofd schieten.In zijn laatste seizoen bij Roda JC (2003/04) wist Anastasiou acht keer te scoren in achttien wedstrijden. Acht doelpunten, net zoveel als zijn gehele selectie dit seizoen produceerde. Sterker nog, de Griek scoorde toen gemiddeld vaker per wedstrijd (0,44) dan hij zijn ploeg dit seizoen ziet doen. Roda JC haalt met acht doelpunten uit negentien wedstrijden een gemiddelde van 0,42 goals per duel.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee