Eenzame Larissa (21) overspoeld met berichten na hartenkreet

© AD

De emotionele oproep van Larissa Nijkamp (21) uit Markelo, die op zoek is naar vriendinnen, heeft z'n uitwerking niet gemist. ,,Drie meisjes hebben contact gezocht. Alle drie zijn ze ongeveer even oud als ik."

AD

De hartenkreet van Larissa, die zaterdag samen met haar ouders haar verhaal deed in deze krant, maakte de afgelopen dagen veel los in Nederland. Larissa heeft een IQ van 59 en ging daarom naar het speciaal onderwijs. Sinds ze van school af is, heeft ze geen vriendinnen meer. Afstand is de spelbreker. Ze vroeg aandacht voor haar eenzaamheid.

Veel reactiesHet artikel over Larissa op de Facebookpagina van deze krant bereikte honderdduizenden mensen. Er kwamen ontzettend veel reacties en vriendschapsverzoeken op Facebook. Sommige mensen geven aan graag met Larissa in contact te willen komen, anderen vinden het goed dat aandacht wordt gevraagd voor het probleem eenzaamheid. Ook zijn er mensen die de manier waarop Larissa haar probleem heeft gedeeld, gevaarlijk. Ze vrezen dat ze na alle publiciteit mogelijk de 'verkeerde mensen' aantrekt.Lees ook: Larissa (21) is eenzaam en doet oproep: 'Wie wil er vrienden worden?'

Haar vader Gert, die net als zijn vrouw Joke afgelopen weekeinde veel lieve telefoontjes heeft gekregen, maakt zich daarover geen zorgen. ,,Ze vertelt ons altijd wat ze doet op internet."

Geen jongensLarissa zelf laat weten niet in te gaan op reacties van jongens. ,,Omdat je niet weet wat hun bedoelingen zijn." Ze voegt er trouwens aan toe dat ze geen berichten van jongens heeft ontvangen. Het gezin is overweldigd door alle aandacht. Gert vindt het nu wel 'een beetje mooi geweest'. Larissa is vooral blij verrast. Het begin van een mogelijke vriendschap is er.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee