Limburgse fiscalist haalt investeerder naar Roda JC

© AD

De nieuwe Roda-investeerder Aleksei Korotaev is niet toevallig in Kerkrade beland. Vandaag werd bekend dat de Zwitserse ondernemer een minderheidsbelang in de club heeft verworven. Hoeveel dat wil de Roda-directie niet zeggen, maar volgens algemeen directeur Wim Collard is het de wens van Korotaev om samen met grootaandeelhouder Frits Schrouff de zaak te leiden in Kerkrade. Schrouff nam ruim een jaar geleden 99 procent van de aandelen over.

AD

Spil in de hele transactie is fiscalist Stijn Janssen, afkomstig uit Spaubeek en inmiddels werkend in Dubai. Hij is van oudsher een groot Roda-fan en benaderde de club na de zomer met de vraag of er interesse was in mede-investeerders. ,, Hij wilde op zoek naar investeerders in zijn netwerk en vroeg of hij kandidaten mocht aandragen als die zich aandienden,” zo vertelt Collard. Lees ook: Zo reageert social media op gedeeltelijke overname Roda JC

Eind oktober werd Korotaev aangedragen en toen ging het balletje rollen. Medio december bleek dat de Zwitser een serieuze investeerder en zo niet belangrijker een geldschieter met hart voor voetbal. Dat het ineens rap gegaan is heeft alles te maken met de transferperiode die nog maar een week duurt. Korotaev wil snel handelen en binnen die tijd nog spelers naar Kerkrade halen die de boel weer op de rails moeten zetten en voorkomen dat Roda degradeert.

Vanmiddag werd alvast het personeel ingelicht over de plannen en de presentatie van de nieuwe investeerder is gepland rond de wedstrijd tegen Ajax op 5 februari.

De euforie over de nieuwe investeerder is in ieder geval groot. Want Roda is niet over 1 nacht ijs gegaan en wilde koste wat kost Wang-perikelen voorkomen. Collard: ,,Naar aanleiding van die zaak zijn de regels veel strenger geworden. Wij hebben ons huiswerk goed gedaan en alles is in goed overleg met de KNVB gegaan. Korotaev is een voetballiefhebber en houdt van het spelletje. Hij is eigenlijk een jongere versie van Frits. Mensen met hart voor de zaak.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee