Oma Van Bronckhorst: 'Ajax? Kapsones!'

© Twitter

De 89-jarige Molukse oma van voetbaltrainer Giovanni van Bronckhorst heeft net als veel Feyenoorders een afkeer van Ajax, blijkt uit een fragment van het tv-programma Brandpunt.

AD

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

'Ma, ben jij voor Feyenoord of Ajax?' vraagt de vader van Van Bronckhorst aan de hoogbejaarde vrouw. Die antwoordt zonder nadenken: 'Feyenoord! In kamp Schattenberg was ik al voor Feyenoord.'

In het voormalige Kamp Westerbork, dat omgedoopt werd tot kamp Schattenberg, woonden tussen 1951 tot 1971 duizenden Molukkers in uiterst primitieve omstandigheden. Ook Van Bronckhorsts grootouders woonden er. Zijn moeder werd in het kamp geboren. Later verhuisde de familie naar Krimpen aan den IJssel, waar Van Bronckhorst nog altijd woont.

ProfielHet tv-programma Brandpunt zendt vanavond een profiel uit van de Feyenoord-trainer. De redactie ging op zoek naar de roots van Van Bronckhorst, de trainer die de Rotterdammers mogelijk voor het eerst in 17 jaar weer landskampioen maakt.

De familie van Van Bronckhorst volgt Feyenoord op de voet. Toen de Rotterdammers de bekerfinale wonnen, zaten de vader van Gio en andere familieleden in het stadion.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee