Betonblokken tegen terroristische aanslag met carnaval in Venlo

Feest op een volle Parade tijdens de Boétezitting.

Feest op een volle Parade tijdens de Boétezitting. © Laurens Eggen

Er worden tijdens vastelaoveszaterdag op drie plekken in de Venlose binnenstad grote betonnen blokken geplaatst. Die moeten voorkomen dat er een aanslag zoals in Berlijn op de kerstmarkt kan plaatsvinden.

Redactie

Dat meldt Omroep Venlo. Volgens voorzitter van het Stadscomité BBZ, Leon Bastiaans, worden de maatregelen door de gemeente genomen. 'Uiteraard zijn wij wel op de hoogte van alles. Je kunt op deze manier met betrekkelijk weinig moeite en kosten zaken voorkomen.'

Er komen op drie plekken betonblokken te staan. Het gaat om de Deken van Oppensingel, voor het Limburgs Museum en het Vleesplein. Ook worden pollers die normaal omlaag staan omhoog gezet.

De aftrap van de vastelaovend in Venlo trekt jaarlijks 25- tot dertigduizend bezoekers naar Venlo. Verspreid in de binnenstad zijn die dag meerdere podia te vinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee