Man rijdt vrouw dood: 'Hij had met auto al eens de muur geraakt'

© HBVL/ToRo

In Kermt (Hasselt) wordt verslagen gereageerd op de dood van Irene Kempeneers. De 83-jarige vrouw werd maandagavond door haar echtgenoot doodgereden in hun garage. Om een onduidelijke reden verloor de man de controle over zijn auto. "Blijkbaar had hij met de zijspiegel al een keer de muur van de garage geraakt. Misschien was hij daardoor wat van streek?”, denken hun overburen.

HBVL

Overburen zagen kort voor 17.00 uur hoe de tachtiger de auto in de smalle garage probeerde te rijden van het woonhuis aan de Diestersteenweg in het centrum van Kermt, Hasselt. Wat er nadien gebeurde, is niet helemaal duidelijk, maar Irene Kempeneers overleefde het onverwachte manoeuvre niet.

Het slachtoffer stond in de wijk bekend als een vriendelijke en sociale vrouw die graag een praatje kwam slaan. “Een warme vrouw, die erg geëngageerd was voor de buurt en haar familie”, klonk het bij de buren.

Lees ook: Vrouw doodgereden door echtgenoot in eigen garage

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee