Reddingshelikopter stort neer: zes inzittenden dood

© AP

Een helikopter met zes mensen aan boord is neergestort nabij een Italiaans skigebied. Het toestel had net een gewonde skiër opgepikt. Aan boord waren zes personen, die allen zijn omgekomen.

HBVL

De helikopter zou van 600 meter hoogte zijn neergestort in het gebergte tussen Rome en Campo Felice bij de plaats Lucoli. Het zou een noodsignaal hebben uitgezonden terwijl het boven het stadje Casamaina vloog.

Toen het van de radar verdween was er mist en laaghangende bewolking. De burgemeester van het nabijgelegen Lucoli zei dat hij de helikopter nog had gezien en dat hij zich afvroeg waarom hij zo laag vloog. ,,Daarna verdween hij in de mist'', zei hij tegen de tv-zender RAI.

Italiaanse media vermoeden dat aan boord zeker twee piloten, een dokter, een arts en een reddingswerker waren. Het betrof een normale reddingsvlucht, die niets te maken had met het slechte weer of de lawine die een hotel bedolf. Dat gebeurde in hetzelfde gebied, aan de andere kant van de berg Gran Sasso.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee