Annemiek duikt onder na PVV-liedje

© AD.Privéfoto

De Brabantse Annemiek Ottenhoff is uit angst voor 'boze tegenstanders' van Geert Wilders op een geheime plek ondergedoken. Zij en haar kinderen krijgen naar eigen zeggen ernstige bedreigingen binnen als reactie op haar zelfgeschreven PVV-liedjes, die in rap tempo het internet overgingen. ,,Ik vind het echt heel erg wat er nu gebeurt. Vanmiddag ga ik naar de politie om aangifte te doen.”

Sebastiaan Quekel

De in Breda woonachtige Annemiek plaatste afgelopen weekend twee filmpjes op Facebook, waarin ze haar liefde voor Geert Wilders bezingt. ,,Geef mij maar PVV, dat is beter dan de VVD”, zingt de grofgebekte amateurzangeres op de melodie van Geef mij maar Amsterdam.Wat in eerste instantie begon als een grap, is uitgelopen op een nachtmerrie. ,,De hel is losgebroken sinds de media het hebben opgepakt”, verzucht de Bredase. ,,Ik krijg positieve, maar ook veel negatieve reacties binnen. En niet alleen ik, ook mijn kinderen. Van mijn dochter moest ik alle familiefoto’s van Facebook verwijderen, omdat zij bedreigingen binnenkrijgt dat haar kinderen iets verschrikkelijks wordt aangedaan als ik hiermee doorga.”

CarnavalskrakerNog altijd stromen de reacties op haar lied binnen. ,,Die aandacht is leuk, maar al die negatieve reacties zijn het me niet waard. Toch ga ik door met het verspreiden van mijn boodschap. Dit doe ik juist voor mijn kinderen, want zij moeten opgroeien in een omgeving waar vrijheid voor meningsuiting een belangrijk goed is. Deze week duik ik in Breda de studio in om van het lied een leuke carnavalskraker te maken.”

Ottenhoff is de oprichtster van de Stichting Sociaal Breda, een instelling die zich sterk maakt voor de ondersteuning van mensen die net te veel geld krijgen om in aanmerking te komen voor steun van de Voedselbank.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee