DNA-match: man gepakt voor aanranding 79-jarige vrouw

© Thinkstock / istock

De politie heeft maandagmiddag een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden voor de aanranding van een 79-jarige vrouw. Dat gebeurde na een DNA-match meldt de politie. De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 januari de vrouw heeft aangerand in haar woning.

Noel van Hooft

Het slachtoffer zat die avond rond 20.30 uur televisie te kijken toen er op haar deur werd geklopt. 'Toen ze open deed werd ze door een onbekende man direct haar woning in geduwd en hij begon haar te betasten en te zoenen'', aldus de politie. ''Ook probeerde hij het slachtoffer te dwingen om seksuele handelingen bij hem te verrichten''. De vrouw begon te gillen. Daar schrok de dader zo van dat hij ervandoor ging. De vrouw werd uiteindelijk bij de buren opgevangen.

De politie startte direct een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Door de zedenrecherche werd DNA-materiaal aangetroffen. Dat is meteen naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Enkele dagen later bleek er sprake van een match.

De Eindhovenaar zit in de cel voor verder onderzoek. Er wordt ook gekeken of de man mogelijk betrokken is geweest bij meerdere zedendelicten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee