'Ik had vermoord kunnen worden in de bioscoop'

Agenten houden de man aan die ervan wordt verdacht zomaar een vrouw te hebben gestoken.

Agenten houden de man aan die ervan wordt verdacht zomaar een vrouw te hebben gestoken.© Jos van Leeuwen

Ze kroop door het oog van de naald, de 20-jarige vrouw die zaterdagavond in Pathé Spuimarkt in Den Haag met een schroevendraaier werd aangevallen. „Hij heeft me ook in mijn nek geraakt, ik had vermoord kunnen worden in de bioscoop.”

Bart Lelieveld

Vanuit het niets wordt het 20-jarige slachtoffer zaterdagavond rond half twaalf in de bioscoop aangevallen. Ze is met haar zus naar de komedie Why Him? gegaan. De Haagse had niets tegen de man gezegd; er was zelfs geen oogcontact geweest.

„Ik wist niet wat er gebeurde. Ik kreeg een aantal stoten tegen me aan, hij hing helemaal over me heen. Het ging heel snel, maar het was heel eng.”

De angst zit er zo diep in dat ze niet met haar naam genoemd wil worden. Het is paniek in de zaal en er wordt geschreeuwd. De man die aan de andere kant van de verdachte zat, grijpt in, eigenlijk automatisch. „Het ging sneller dan ik kon denken”, vertelt de 23-jarige Ufuk uit Nootdorp die samen met zijn vriendin een filmpje wilde pakken. „Vanuit het niets ging hij tekeer. Hij stond daar; ik keek naar rechts en vroeg me af: ‘gebeurt dit echt?’” Ufuk grijpt in, gooit de man terug in zijn stoel en roept naar andere bezoekers hem te helpen. „Maar iedereen was verstijfd, echt verstijfd.”

De man die hem uiteindelijk te hulp schiet moet vanaf de andere kant van de zaal komen. Ondertussen wordt het Haagse slachtoffer door haar tweelingzusje uit haar stoel getrokken, waarna ze de zaal uit kan vluchten. ,,Ik voelde aan mijn arm, die was nat van het bloed en mijn hand ook. Medewerkers van de ambulance die het schoonmaakten, wisten eigenlijk al direct dat het door een schroevendraaier was gebeurd. Je zag de vorm van de kruiskop erin.”

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee