Politie maakt identiteit schutter bekend

© Politie

In Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan het schietincident bij het Thialf-stadion waarbij schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand werd geschoten. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de naam en foto van de verdachte bekend te maken. Het gaat om Charles Reinier van der Wouden.

Suzanne Borgdorff

Van der Wouden, die nog voortvluchtig is, is 56 jaar oud. Wat de politie van hem weet, is dat hij is geboren in Den Haag en zover bekend geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. ,,Hij is niet lang, kleiner dan 1.75 meter, heeft een tenger postuur en draagt mogelijk een ringbaardje. Hij droeg op de avond van het schietincident vermoedelijk een geelbruine jas'', aldus de politie.

Nadat Van der Wouden zelf werd geraakt, viel hij, maar wist weg te rennen.

Jonker liet al snel weten dat hij Van der Wouden had herkend en dat hij in het verleden een zakelijk conflict met hem had. De directeur van Clafis is na 8 januari met zijn gezin naar een veilige plaats overgebracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee