Chauffeur komt om het leven na botsing met stilstaande truck

Print
Chauffeur komt om het leven na botsing met stilstaande truck

Afbeelding: Günter Jungmann

Bij een ernstig ongeluk op de A40, net over de grens bij Venlo, is in de nacht van dinsdag op woensdag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg ter hoogte van Wachtendonk.

Ravage
De vrachtwagen botste met hard achterop een stilstaande truck. Door de klap bleef er van de cabine van de vrachtwagen weinig over. De ravage was enorm. De chauffeur overleed ter plaatse.

Vluchtstrook
Vanwege het tekort aan parkeerplaatsen langs de Duitse autowegen parkeren vrachtwagenchauffeurs hun truck 's nachts vaak op de vluchtstroken.. Dat zorgt in het donker voor gevaarlijke situaties.

Motorrijder
In november gebeurde op exact dezelfde plek een vergelijkbaar ongeluk. Toen botste een motorrijder op een stilstaande truck. Door de harde klap barstte de silotank van de vrachtwagen open waarna de motorrijder bedolven werd onder gesmolten granulaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →