Bolt raakt gouden estafettemedaille kwijt

Print
Bolt raakt gouden estafettemedaille kwijt

Nickel Ashmeade, Astafa Powell, Usain Bolt and Nesta Carter vieren het goud op de 4x100 meter op het WK in Beijing. Afbeelding: ANP

Usain Bolt moet één van zijn gouden medailles van de Olympische Spelen in Peking inleveren. Zijn teamgenoot op de estafette, Nesta Carter, krijgt namelijk een straf opgelegd vanwege doping, zo maakt het IOC vandaag bekend.

De Jamaicaanse sprinters veroverden in 2008 goud op de 4x100 meter, maar raken deze titel nu dus kwijt. Aangezien Bolt zelf niet betrapt is op doping, mag hij zijn gouden medailles op de 100 en 200 meter wel houden. Zijn 'triple' is hij wel kwijt.

Ook Tatiana Lebedeva moet haar medaille inleveren. De Russische won het zilver in Peking op het onderdeel verspringen, maar zij is positief bevonden op het middel turinabol

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →